Agility - Prova på den 9 och den 16 maj 2011
på Skogås Lokala kennelklubb
(Foto och text: Siv Gåling)

Kursinstruktör Cathrine Österlund

Nu har vi genomfört två jätteroliga agilitykvällar.

De som deltog var  Annika med Bea, Bodil med Malte och Albert, Elisabeth D med Christa, Elisabeth W med Scilla, Gunilla med Hampus, Liselotte med Cora, Marie Sj med Chippen, Marie Sv med Baileys, Maud med Aya och Åsa med Scilla och jag Siv agilityvärd.  

Alla var förväntansfulla. Vi fick börja med att ta fram tunnlar, hoppställningar, däck, långhopp  och slalompinnar. Träningsplanen var vacker och instruktören Cathrine Österlund, som kom från Skogås Lkk var positiv och uppmuntrande och mycket duktig. Vi fick börja med hopphinder en i taget. Cattis visade hur vi skulle jobba med rösten, godis och/eller leksak. När man var klar med det första hindret skulle vi gå och testa de andra hindren. Det var snart fullt fart över hela plan. Cattis var överallt och visade och gav goda råd. Alla var så duktiga och hade så roligt. Det syntes på cockrarna, att dom var stolta över att dom klarade hindren. Första kvällen avslutades med lite genomgång och många var imponerade över hur duktiga hundarna varit. Cattis berömde alla och vi gick hem både vovvar och mattar trötta och nöjda.

Nästa agilitykväll så skulle hindren ut igen från förrådet. Hundarna var ivriga. Dom kom ihåg hur kul det var. Flera hade önskat att få prova A-hindret. Det bars ut och sattes ihop. Cattis visade och berättade hur noga man ska vara, när hunden ska prova hindret. Det är högt och vovven ska både upp på toppen och sedan ner utan att bli rädd eller att göra sig illa. Dom flesta vovvarna älskar A-hindret, när dom lärt sig det. Dom övriga hindren var hoppsatta i olika kombinationer. Det var full fart från början. När kvällen var slut och vi burit in hindren i förrådet var alla trötta och mycket nöjda. Vi tackade varandra och framför allt Cattis för dessa två jätteroliga kvällar och med ett önskemål om en nybörjarkurs till hösten.

TACK CATTIS FÖR DESSA TREVLIGA  OCH LÄRORIKA AGILITYKVÄLLAR.

TACK SKOGÅS LKK FÖR ATT VI FÅTT LÅNA HINDREN OCH PLANEN.

Siv har tagit lite bilder från kvällarna , se här nedan