Träningstillfällen i vattenapportering

Kursinstruktör: Yvonne Schwermer-Herngren

Text: Bodil Lignell, foto: Siv Gåling

Vi var mellan 8-10 ekipage som kom till träningstillfällena den 22 maj och 5 juni. Det var Britt och Billy med Lennon, Christina och Staffan med Simon, Harriet med Viggo, Liselotte med Cora, Cristina med Hugo, Ulla med Fanny, Siv med Linus och Selma, Karin med Fanny, Annika med Bella, och Bodil med Malte.

Vi höll till i Norvik, en havsvik i Nynäshamn, där hundarna fick prova på att vattenapportera (dvs. simma ut och hämta ett föremål och sedan simma tillbaks för att lämna det till sin förare.)

Vi började med enkla övningar och hundarna fick sedan prova på både dummisar och fågel både på land och i vatten. Det visade sig att vi hade ett härligt gäng badglada och arbetssugna cockrar med oss. Alla var verkligen duktiga både hundar och förare.

Yvonne, vår kunnige kursledare, berättade och visade hur ett enkelt vattenprov går till och berättade om de nya jaktprovsbestämmelserna där enkelt vattenprov ingår för att få godkänt men som man kan göra separat. Den som vill veta mer om jaktprov och enkelt vattenprov kan gå in på SSRK´s hemsida där alla provbestämmelser finns.

Ett stort tack till vår kunniga och påhittiga kursledare Yvonne Schwermer-Herngren

Här finner du några bilder från kursen: