Spanieljakt med vattenapportering för nybörjare del 2, 
söndag 19 juni 2011

(Foto och text: Cecilia Törnbom)

Då var det dags igen för omgång nr 2 i vattenapporteringskursen. Den här söndagen blev ösregnet vår störta utmaning både för oss hundförare och hundar. Men vill man tillräckligt mycket så går allt och så även denna dag. Lennart var imponerad över både oss och över våra hundarna att allt gick så bra. Alla hundarna apporterade måsen och tog den i sin mun och överlämnade den till sin matte. När vi hade övat en stund tog Lennart fram geväret för nu skulle det bli på så riktigt som möjligt. Riktiga skott var det! Stadgan på alla hundar var perfekt inga var skotträdda här inte och så var det ut i vattnet igen för att apportera måsen.

Roligt och trevligt var det denna regniga dag, men fika gjorde vi inomhus på logen.Tack Ulla för att du hade baka så god kladdkaka till oss alla, supergott! Samtidigt som vi fikade hade vi lite teorisnack och allmänt jaktsnack.

Vi i klubben har enorma resurser tack vare Lennart och Susanne att vi får vara på denna enorma brygga med egen strand där vi kan vara och träna i lugn och ro och att vi har möjlighet att kunna var inne på logen när vädret inte är med oss.

Tack alla ännu en gång för en trevlig aktivitet tillsammans!

Ha nu en riktig skön sommar med mycket bad och lek med hundarna och var rädda om varandra, så hoppas jag att vi ses igen på någon trevlig aktivitet här framöver i höst.

 

/Cecilia

 

Här nedan kan du se lite bilder från dagen. Tyvärr blev det inte så många då jag var rädd om min kamera i det blöta vädret.


Samling vid huset


Cash är med Liselotte medans matte fotar


Cora apporterar måsen


Duktiga Cora med matte och Lennart


Cora


Lennart med måsen


Harriet och Viggo


Viggo


Viggo


Ulla och Bobbo


Bobbo hittar en sten vid bryggan att krypa upp på


Freddan


Freddan är på hugget


Fin avlämning av Freddan


Tintin och Therese tur


Plopp ner med måsen


Tintin har fått syn på måsen


Nu är det bråttom


Duktiga Tintin har greppat tag i måsen


Cora är på gång med apporteringen


Fin avlämning till matte


Fika på logen


Therese visar upp sin fina nya klubbtröja


Lennart