Aktivitetsdag med Johan Andersson, Fria Hundar, 141115

Text och foto: Lena Björsell

Deltagare: Pia Hedbäck med Nelly, Caroline Dufwa Ek med Leslie, Monica Öström med Tess och Gilda, Lisa Wicksell med Cora, Tommy Finnman med Birk, Madeleine Johansson med Malva, Christina Fasth med Simon, Tuula Karlsson med Spajk, Ulla Lundberg med Fanny, Charlotta Finnman med Nova, Carina Ohlander med Rosa och Vera, Percival Gormaz med Doris och Lena Jernberg med Jannie. Dessutom deltog Margareta Widegren, Siv Gåling, Liselotte Wicksell, Klas Wilborg och Eva Liander.

Vi började med att lära känna varandra och hundarna utanför kursgården. Därefter gick vi in i kurslokalen, vilket blev en övning i sig för alla vovvar att samsas på en ganska liten yta. Johan bjöd på kaffe och hans 3 egna hundar låg snällt i sina korgar.

Johan höll ett entusiasmerande och intressant föredrag om hundens kroppspråk och tid fanns för frågor från deltagarna.

De sista två timmarna ägnade vi åt praktik utomhus med Johans tydliga och roliga instruktioner. Det var hundmöten, gå nära, sitta och vänta, komma på inkallning m m. Vi höll till på gräsmattan utanför kursgården, promenerade på stigar i skogen och tränade även i hundrastgård.

Avslutningsvis fick alla deltagare ett kompendium med lite kom-ihåg att ta med sig hem.

Trots november månad och lite blåst, hade vi tur med vädret då det var uppehåll. Vi tackar Johan för en spännande förmiddag och önskar alla deltagare lycka till med fortsatt träning med sina cockrar!

Här några bilder från kursen: